2024. április 10., szerda

Dekupázs technikával díszített vágódeszkák


Már vagy 20 éve jött divatba a dekupázs technika - magyarul szalvétatechnika -, amivel nagyon sok mindent díszíthetünk, szinte csak a fantáziánk szab határt neki.

Mi, a lányommal is még a 2000-es évek első felében készítettünk pár dísztárgyat, ajándékba is. Itt most három egyszerű vágódeszkát mutatok be, amikhez kétféle mintájú szalvétát használtunk.

(A felvételek nem a legjobb minőségűek, mert akárhonnan próbáltam fényképezni, fénylett a rajtuk lévő minta.)4 megjegyzés:

 1. Nagyon mutatósak így a vágódeszkák, gondolom csak díszek a falon. Az anyósom festett egy időben szép virágokat a vágódeszkákra, nekem is van belőle pár darab, szép emlék.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen Éva! Igen, csak a falon vannak, nem lenne szívem használni őket. 😊
   Szépek lehetnek az anyósod által festett vágódeszkák, nagyon szép emlék lehet!

   Törlés
 2. Nagyon jól mutatnak ezzel a díszítéssel ! Hallottam erről a technikáról de nem próbáltam ki. Régen divat volt égetővel készített díszítés is nem tudom találkoztál-e vele ? Nekünk ilyen nokedli szaggatónk van a falon amit a férjem ilyen technikával díszítette majd színezte ki !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen Éva! Igen, ismerem a égetéssel való díszítést. Van is egy ilyen régi tálca otthon. Azok is nagyon szépek, kell ügyesség hozzá.
   Ez a szalvétatechnika elég könnyű.

   Törlés