MAGAMRÓL


Szekszárdon születtem - valamikor a múlt évezredben 😊 -, és a hozzá közeli Mözsön nevelkedtem a szüleimmel és a nagyszüleimmel. Már évtizedek óta Óbudán élek a férjemmel, egy felnőtt lányunk van.
 
Nagyon szeretek fényképezni, szeretem a virágokat, legyen az szobai, kerti, vagy erdei-mezei, szívesen sütök-főzök a családomnak, hobbim még a képeslapgyűjtés, természetjárás, férjemmel sokat túrázunk. Főleg a Pilist járjuk, de ha mód van rá szívesen utazunk Nagy-Magyarország távolabbi vidékeire is. Ezekről a témákról több blogom is van, a jobb oldali sávban megtalálhatóak.

Hogy miért is született meg ez a kilencedik blogom?
Mert nagyon szeretem a szép hímzéseket, kézimunkákat, szívesen készítem is ezeket, már egész kis korom óta. Anyukám is nagyon szépen varrt, hímzett, kötött, horgolt, tőle tanultam ezeket mindet. Az ő kézimunkáiból is szeretnék egy-kettőt megmutatni, és a lányom festményeit, és egyéb kézműves alkotásai is szeretném is megörökíteni.
 
Általában mindent bal kézzel csinálok, csak az íráshoz használom a jobb kezemet. Kétbalkezes talán nem vagyok, bár az nagyon jó lenne, mert akkor a jobb kezem is olyan ügyes lenne, mint a bal 😀.

Nagypapám férfiszabó volt, az ő Singer varrógépén tanultam meg varrni, kicsi voltam, talán még iskolás sem. Mikor ő felállt a varrógép mellől, én azonnal odaültem, vagyis álltam, mert így is alig értem fel a gépet. Egyik lábamon álltam, a másikkal hajtottam a pedált, és varrtam a babáimnak a kicsi ruhákat.

Kötni kb. 7 évesen tanított Anyukám, azóta is szívesen csinálom. Főleg a fonott és norvég mintásakat kedvelem.

Aztán később, talán a '70-es évek végén a makraméval is kipróbáltam magam, még szőttem is, Apukám csinálta a keretet hozzá. Ezek még mindig megvannak, fent a lakás falain. A 80'-as évek legelején sok kalocsai mintás terítőt is hímeztünk Anyukámmal, vajszínű napszövetre, ezek a hímzések azóta a szekrényben fekszenek.

Sokat kötöttem, az egész családnak, főleg abban az időben, amikor a lányom még kicsi volt.
Több gobelint is hímeztem, aztán kalotaszegi írásos varrottast is, de legújabban a keresztszemes hímzések vonzanak.

Minden kedves Olvasómnak jó böngészést, kellemes szórakozást kívánok bármelyik blogomon!

Elektronikus levélben itt vagyok elérhető: katalin595@gmail.com

(c) Hobbi, virágok, kézműves alkotásaim.... - Az oldalon szereplő képeim bárminemű felhasználásához kérje előzetes engedélyemet
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése